• Voorbeeldsituaties

    Waarom we kiezen voor een rookgasventilator
De eindgebruiker aan het woord: 3 praktijkvoorbeelden

Een exodraft rookgasventilator biedt de gebruiker van een open haard of kachel vele voordelen. Om een aantal veel voorkomende oplossingen nog duidelijker in kaart te brengen, laten we 3 eindgebruikers aan het woord. Ze hadden allemaal een eigen motivatie om te kiezen voor een rookgasventilator. De filmpjes laten de bijbehorende problemen zien. Herkenbaar?

Natuurlijke trek van je schoorsteen

De natuurlijke trek van je schoorsteen varieert het gehele jaar door invloed van temperatuur, wind en luchtvochtigheid. Dit heeft grote consequenties voor uw haard omdat deze onder bepaalde omstandigheden beter werkt dan onder andere. Door de toepassing van een rookgasventilator is een optimale schoorsteentrek gegarandeerd, ongeacht de weersomstandigheden of het seizoen. U kunt dus zorgeloos genieten van uw haard met een rookgasventilator!

Martin en Hanna: "We krijgen de haard niet aan"

Het niet kunnen ontsteken van het vuur, is voor veel gebruikers van een open haard of kachel een grote ergernis. Dit gold ook voor Martin en Hanna. "Het was altijd zo'n gedoe om het vuur aan te krijgen. Er kwam bovendien altijd erg veel rook bij vrij." Martin wilde een betrouwbare, lange termijn oplossing. Op internet vond Hanna informatie over een rookgasventilator. "We waren ervan overtuigd dat we niet de enige waren met dit probleem. We zijn erg blij dat we weer kunnen genieten van onze open haard."

Lees meer...

John: "Waarom blijft het vuur niet branden?"

"Als het vuur eindelijk brandt, gaat het steeds uit." Voldoende zuurstof is essentieel voor vuur. Met name gebruikers van houtkachels kunnen te maken hebben met vuur dat te weinig zuurstof toegevoerd krijgt. Het was voor John reden genoeg om te zoeken naar een oplossing. "Vooral als er vrienden op bezoek zijn, vind ik het leuk om de kachel aan te hebben. Maar ik was continu bezig om het vuur aan te houden. Dat vond ik erg jammer." Dat de rookgasventilator ook gezorgd heeft voor minder vervuilde kachelruiten, was voor John een mooie bijkomstigheid.

Lees meer...

Familie Willems: "Er komt steeds ongezonde rook de kamer in"

Rookterugslag kan leiden tot vervelende klachten. Naast roetaanslag op muren en plafonds en een rookgeur in huis, kunnen er ook lichamelijke klachten optreden. Jeanette: "Onze dochter kreeg door de rook last van benauwdheid, een soort allergische reactie. Ik wilde de haard daarom niet meer gebruiken." De rookgasventilator heeft gezorgd voor een goede rookgasafvoer. Christian zag dat de betere verbranding direct leidde tot minder rook in huis. "En het werkt zo eenvoudig en energiezuinig!"

Lees verder...

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen