• RSVG rookgasventilator voor gasgestookte haarden

    Verticaal uitblazend
Productinformatie - type RSVG

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak en de eenvoud van een gasgestookte open haard. Er dient echter wel rekening te worden gehouden met het mogelijke gevaar van rookgassen bij gasgestookte open haarden. In tegenstelling tot rookgassen bij houtgestookte open haarden zijn deze gassen namelijk niet alleen geur- en kleurloos, maar ook levensgevaarlijk wanneer ze de woning binnenkomen. Het RSVG rookgas beveiligingssysteem is speciaal ontworpen voor het veilig kunnen gebruiken van een gasgestookte haard en is als enige in Nederland door GASTEC goedgekeurd. De verticaal uitblazende ventilator is voorzien van een ingebouwd meetsysteem met drukverschilschakelaar. Het meetsysteem garandeert een regelbare onderdruk in het gehele rookkanaal. De RSVG is geschikt voor rookgassen met een continue temperatuur tot 250°.

RSVG rookgasventilator

Omschrijving

Het exodraft rookgas beveiligingssysteem type RSVG wordt gebruikt in rookgasinstallaties met verbranding van gasvormige brandstoffen. De RSVG ventilator wordt normaal gesproken boven op de schoorsteen geïnstalleerd en heeft een verticale uitblaas. De ventilator kan worden gemonteerd op zowel ronde als rechthoekige schoorsteenkanalen en wordt aangesloten op een door GASTEC goedgekeurde regelaar. Deze regelaar ontvangt een signaal van het meetsysteem in de ventilator. Indien de onderdruk in orde is en voldoende luchttoevoer aanwezig is, zal de regelaar een vrijgave signaal beschikbaar stellen. Met dit signaal kan een branderautomaat of een gasklep geschakeld worden en kan de haard ontstoken worden.

 

Constructie

De rookgasventilator is speciaal vervaardigd om rookgastemperaturen tot 250° continu te kunnen doorstaan. De RSVG is gemaakt van corrosiebestendig gegoten aluminium en is voorzien van een antraciet grijze hamerslag coating. Dit garandeert een zeer lange levensduur. De uitblaasopening is beschermd door een beschermrooster. De ventilator is daarnaast voorzien van scharnieren, zodat de ventilatoren moeiteloos geopend kunnen worden voor inspectie en reiniging van het rookgaskanaal.

 

Technische gegevens

 

 Type  Ventilator  Capaciteit  Voltage
 RSVG 200  Centrifugaal  200-700 m³/h  1 x 230 V
 RSVG 250  Centrifugaal  500-1500 m³/h  1 x 230 V
 RSVG 315  Centrifugaal  1000-2650 m³/h  1 x 230 V

 

Juiste selectie

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past.

 

Downloads

Handleiding RSVG rookgasventilator

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen