• RSHT rookgasventilator voor houtgestookte haarden

    Horizontaal uitblazend
Productinformatie - type RSHT

De RSHT rookgasventilator heeft een horizontale uitblaas en is geschikt voor rookgassen met een continue temperatuur tot 500°C en piektemperaturen tot 700°C. De ventilator is hierdoor zeer geschikt voor gesloten haarden. De rookgasventilator garandeert een optimale trek in het afzuigkanaal of de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het kanaal. De behuizing is gemaakt van RVS en aluminium, de axiaal waaier van RVS. De motor bevindt zich buiten de luchtstroom. De ventilator kan worden uitgerust met diverse toerenregelingen: van een eenvoudige handbediende, traploze regeling tot een compleet draadloos te installeren regelaar met afstandsbediening.

Productvoordelen

 

Eenvoudig de haard aanstekenGeen rook, roet en geuren in huisOptimaal rendement van de kachelGezonder klimaatOplossing voor elke haard


 

RSHT rookgasventilator

Omschrijving

De exodraft rookgasventilator type RSHT wordt gebruikt in rookgasinstallaties en garandeert een regelbare negatieve druk in de totale lengte van de schoorsteen. De RSHT wordt normaal gesproken boven op de schoorsteen geïnstalleerd en heeft een horizontale uitblaas. De ventilator wordt gebruikt in installaties met verbranding van vaste brandstoffen (zoals hout) en kan worden gemonteerd op zowel ronde als rechthoekige schoorsteenkanalen. De RSHT is bijzonder geschikt voor rookgassen met zeer hoge temperaturen, continu 500°C en piektemperaturen van 700°C. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij gesloten toestellen.

 

Constructie

De rookgasventilator is speciaal vervaardigd om rookgastemperaturen tot 500° continu te kunnen doorstaan. De RSHT is gemaakt van RVS en aluminium en is voorzien van een antraciet grijze hamerslag coating. Dit garandeert een zeer lange levensduur. De ventilator is daarnaast voorzien van scharnieren, zodat de ventilatoren moeiteloos geopend kunnen worden voor inspectie en reiniging van het rookkanaal.

 

Technische gegevens

 

 Type  Ventilator  Capaciteit  Voltage
 RSHT 09  Axiaal  350 m³/h  1 x 230 V
 RSHT 12  Axiaal  720 m³/h  1 x 230 V
 RSHT 14  Axiaal  1300 m³/h  1 x 230 V
 RSHT 16  Axiaal  2350 m³/h  1 x 230 V

 

Juiste selectie

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past.

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen