• RS rookgasventilator voor houtgestookte haarden

    Horizontaal uitblazend
Productinformatie - type RS

De RS rookgasventilator heeft een horizontale uitblaas en is geschikt voor rookgassen met een continue temperatuur tot 250°. De ventilator garandeert een optimale trek in de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het rookkanaal. Dit verzekert een optimale verbranding, waardoor de roetaanslag in het rookkanaal tot een minimum beperkt wordt. De ventilator kan worden uitgerust met diverse toerenregelingen: van een eenvoudige handbediende, traploze regeling tot een compleet draadloos te installeren regelaar met afstandsbediening.

Productvoordelen

 

Eenvoudig de haard aanstekenGeen rook, roet en geuren in huisOptimaal rendement van de kachelGezonder klimaatOplossing voor elke haard


 

RS rookgasventilator

Omschrijving

De exodraft rookgasventilator type RS wordt gebruikt in rookgasinstallaties en garandeert een regelbare negatieve druk in de totale lengte van de schoorsteen. De RS wordt normaal gesproken boven op de schoorsteen geïnstalleerd en heeft een horizontale uitblaas. De ventilator wordt gebruikt in installaties met verbranding van vaste brandstoffen (zoals hout) en kan worden gemonteerd op zowel ronde als rechthoekige schoorsteenkanalen.

 

Constructie

De rookgasventilator is speciaal vervaardigd om rookgastemperaturen tot 250° continu te kunnen doorstaan. De RS is gemaakt van corrosiebestendig gegoten aluminium en is voorzien van een antraciet grijze hamerslag coating. Dit garandeert een zeer lange levensduur. De ventilator is daarnaast voorzien van scharnieren, zodat de ventilatoren moeiteloos geopend kunnen worden voor inspectie en reiniging van het rookkanaal.

 

Technische gegevens

 

 Type  Ventilator  Capaciteit  Voltage
 RS 09  Axiaal  320 m³/h  1 x 230 V
 RS 12  Axiaal  750 m³/h  1 x 230 V
 RS 14  Axiaal  1300 m³/h  1 x 230 V
 RS 16  Axiaal  2350 m³/h  1 x 230 V
 RS 255
 Centrifugaal  1200 m³/h  1 x 230 V
 RS 285  Centrifugaal  1850 m³/h  1 x 230 V

 

Juiste selectie

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past.

 

Downloads

Handleiding RS rookgasventilator

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen