• Problemen met aansteken

  Waarom we kiezen voor een rookgasventilator
Martin en Hanna: "We krijgen de haard niet aan"

Het niet kunnen ontsteken van het vuur, is voor veel gebruikers van een open haard of kachel een grote ergernis. Dit gold ook voor Martin en Hanna. "Het was altijd zo'n gedoe om het vuur aan te krijgen. Er kwam bovendien altijd erg veel rook bij vrij." Martin wilde een betrouwbare, lange termijn oplossing. Op internet vond Hanna informatie over een rookgasventilator. "We waren ervan overtuigd dat we niet de enige waren met dit probleem. We zijn erg blij dat we weer kunnen genieten van onze open haard."

Martin en Hanna: We krijgen de haard niet aanOpen haard Martin en Hanna

 

Gegevens

Martin is 62 jaar. Zijn vrouw Hanna, medisch secretaresse, is 59 jaar. Ze zijn 26 jaar getrouwd en hebben twee kinderen, die inmiddels op zichzelf wonen. Martin is een technisch adviseur en was, tot 10 jaar geleden, werkzaam bij een groot internationaal bedrijf. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen bedrijf en werkt hij voornamelijk vanuit huis. Martin reist voor zijn werk ook veel door het land.

 

Het probleem

 • "We krijgen de haard niet aan"
 • "Het duurt te lang voordat het vuur aan is"
 • "Door de haard komt er rook de kamer in"
 • Hanna vindt de haard vies
 • "Wij zijn toch niet de enige met dit probleem?"

 

Informatie zoeken

 • Zoeken op internet, via Google en verschillende forums
 • Familie en vrienden vragen om advies
 • Informatie opvragen bij deskundigen, zoals schoorsteenvegers, ingenieurs, architecten
 • Technische informatie opvragen bij de kachel- en haardendealer

 

Wat is belangrijk?

 • Gegarandeerde lange termijn oplossing
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • Goed geïnformeerd worden
 • Snelle levering en installatie

 

Beslissing

Na goed geïnformeerd te zijn door de dealer met een goed advies, een juiste selectie op basis van Martin's situatie en een demonstratie, ging Martin direct over tot het kopen van een RS12 rookgasventilator met een draadloze regeling (type EW41). 

Andere voorbeeldsituaties

 

Waarom blijft het vuur niet branden?

John: "Waarom blijft het vuur niet branden?"

"Als het vuur eindelijk brandt, gaat het steeds uit." Voldoende zuurstof is essentieel voor vuur. Met name gebruikers van houtkachels kunnen te maken hebben met vuur dat te weinig zuurstof toegevoerd krijgt. Het was voor John reden genoeg om te zoeken naar een oplossing. "Vooral als er vrienden op bezoek zijn, vind ik het leuk om de kachel aan te hebben. Maar ik was continu bezig om het vuur aan te houden. Dat vond ik erg jammer." De rookgasventilator heeft bovendien gezorgd voor minder vervuilde kachelruiten. Lees meer...

 

 

Er komt steeds ongezonde rook de kamer inFamilie Willems: "Er komt steeds ongezonde rook de kamer in"

Rookterugslag kan leiden tot vervelende klachten. Naast roetaanslag op muren en plafonds en een rookgeur in huis, kunnen er ook lichamelijke klachten optreden. Jeanette: "Onze zoon kreeg door de rook last van benauwdheid, een soort allergische reactie. Ik wilde de haard daarom niet meer gebruiken." De rookgasventilator heeft gezorgd voor een goede rookgasafvoer. Christian zag dat de betere verbranding direct leidde tot minder rook in huis. Lees meer...

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen