• Pizzaoven ventilator

    Dé ventilator voor uw pizzaoven!
De pizzaoven ventilator - geen rook meer in de keuken!

Een echte authentieke Italiaanse pizza, die smaakt natuurlijk het lekkerst wanneer deze gebakken is in een echte pizzaoven. Door de hoge temperaturen (tot wel 600°C!) in een pizzaoven wordt je pizza in slechts enkele minuten gebakken waardoor o.a. de aroma, smaak en structuur van de ingrediënten optimaal behouden blijft.

Waarom een pizzaoven ventilator?

Pizza uit pizzaoven          De pizzaoven ventilator RSHT

 

Eenvoudig de pizzaoven aansteken

Wanneer de temperatuur in het afvoerkanaal van de pizzaoven nog laag is, kan het ontsteken van het vuur nog wel eens problematisch verlopen. Dit komt door de aanwezige trek in het afvoerkanaal. De pizzaoven ventilator garandeert een optimale trek in het afvoerkanaal of de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het kanaal. Daarmee zorgt de pizzaoven ventilator voor een feilloze werking van uw pizzaoven.

 

Referentie restaurant AIRrepublic

AIRrepublic is een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand. Waarom kiest AIRrepublic voor een pizzaoven ventilator? Klik hier voor het antwoord.

 

Lees hier de referentie AIRrepublic

 

 

Rook in de keuken

In een restaurant kan het voorkomen dat zowel het fornuis als de pizzaoven zich in dezelfde ruimte (keuken) bevinden. In dat geval kunnen de afzuigkappen (met een grote capaciteit) van het fornuis de natuurlijke trek in de schoorsteen van een pizzaoven verstoren. Dit kan ervoor zorgen dat de rook van de pizzaoven door de afzuigkappen terug de keuken wordt ingetrokken. Het resultaat: een keuken vol met rook! De pizzaoven ventilator, die zorgt voor een geforceerde trek in het afvoerkanaal, voorkomt dat de rook terug de keuken wordt ingetrokken.

Pizzaoven restaurant met pizzaoven ventilator

 

Speciaal voor hoge temperaturen

De RSHT pizzaoven ventilator heeft een horizontale uitblaas en is geschikt voor rookgassen met een continue temperatuur tot 500°C en piektemperaturen tot 700°C. De ventilator is hierdoor zeer geschikt voor pizza ovens. De rookgasventilator garandeert een optimale trek in het afzuigkanaal of de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het kanaal. De behuizing is gemaakt van RVS en aluminium, de axiaal waaier van RVS. De motor bevindt zich buiten de luchtstroom. De ventilator kan worden uitgerust met diverse toerenregelingen: van een eenvoudige handbediende, traploze regeling tot een compleet draadloos te installeren regelaar met afstandsbediening.

 

Omschrijving

De pizzaoven ventilator RSHT wordt gebruikt in rookgasinstallaties en garandeert een regelbare negatieve druk in de totale lengte van de schoorsteen. De RSHT wordt normaal gesproken boven op de schoorsteen geïnstalleerd en heeft een horizontale uitblaas. De ventilator wordt gebruikt in installaties met verbranding van vaste brandstoffen (zoals hout) en kan worden gemonteerd op zowel ronde als rechthoekige schoorsteenkanalen. De RSHT is bijzonder geschikt voor rookgassen met zeer hoge temperaturen, continu 500°C en piektemperaturen van 700°C. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij gesloten toestellen.

 

Constructie

De pizzaoven ventilator is speciaal vervaardigd om rookgastemperaturen tot 500°C continu te kunnen doorstaan. De RSHT is gemaakt van RVS en aluminium en is voorzien van een antraciet grijze hamerslag coating. Dit garandeert een zeer lange levensduur. De ventilator is daarnaast voorzien van scharnieren, zodat de ventilatoren moeiteloos geopend kunnen worden voor inspectie en reiniging van het rookkanaal.

  

Technische gegevens

 

 Type  Ventilator  Capaciteit  Voltage
 RSHT 09  Axiaal  350 m³/h  1 x 230 V
 RSHT 12  Axiaal  720 m³/h  1 x 230 V
 RSHT 14  Axiaal  1300 m³/h  1 x 230 V
 RSHT 16  Axiaal  2350 m³/h  1 x 230 V

 

Welke ventilator is geschikt voor uw pizzaoven(s)?

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de pizzaoven en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Laat u adviseren door een dealer bij u in de buurt en bepaal welke uitvoering van de rookgasventilator het best bij uw persoonlijke situatie past.

 

 

 

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen