• Optimaal rendement van de kachel

    Stoken zonder zorgen
Optimaal rendement van de kachel

Het rendement van een houtkachel wordt berekend op basis van een aantal uitgangspunten, waaronder een bepaalde schoorsteentrek. De aanwezige schoorsteentrek is namelijk één van de meest essentiële factoren voor het rendement van de kachel. Met natuurlijke trek in het kanaal is het vaak niet mogelijk om het opgegeven rendement te halen. Deze schoorsteentrek is immers afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden of de vervuiling van het schoorsteenkanaal. Een rookgasventilator garandeert de gewenste schoorsteentrek en zorgt daardoor voor een optimaal rendement van uw kachel!

Eenvoudig de haard aanstekenGeen rook, roet en geuren in huisOptimaal rendement van de kachelGezonder klimaatOplossing voor elke haard


 

Rendement van kachels sterk verbeterd

Het rendement van een kachel geeft aan hoeveel brandstof er daadwerkelijk wordt omgezet in warmte. De kwaliteit van de houtkachels is de afgelopen jaren sterk verbeterd en rendementen zijn flink toegenomen. Waar het gemiddelde rendement in 1990 nog rond de 55% lag, gaat dit tegenwoordig al richting de 90%. Dit is uiteraard een positieve ontwikkeling. Echter, u wilt dan ook profiteren van een hoog rendement.

 

Rendement wordt gewaarborgd door optimale trek

De kwaliteit van de kachel, de kwaliteit van de brandstof en voldoende toevoerlucht zijn allemaal bepalend voor het rendement van een kachel. In grote mate wordt het rendement echter bepaald door de schoorsteentrek. Het rendement van een houtkachel wordt berekend bij een bepaalde trek in het rookkanaal, namelijk 12 Pascal (Pa). In de praktijk is het vaak moeilijk om deze 12 Pa met natuurlijke trek te halen. Het rendement wordt dan ook vaak niet gehaald. Een exodraft rookgasventilator garandeert een optimale trek en zorgt daardoor dat het rendement van de kachel wordt gewaarborgd.

 

Nieuwe kachel aansluiten op bestaand schoorsteenkanaal

De levering en plaatsing van een nieuwe kachel is natuurlijk een moment waar u met veel plezier naar uit zult kijken. Genieten van een mooier design en een beter rendement dan het oude model. Toch zou dat wel eens anders kunnen uitpakken. Het is een technisch verhaal, maar door het hogere rendement zullen de rookgastemperaturen lager zijn. Hierdoor kan een bestaande schoorsteen, welke voorheen zonder problemen werkte, plotseling te weinig capaciteit hebben om de rookgassen van het nieuwe toestel af te voeren. Vraag uw dealer op voorhand een gecertificeerde berekening te maken van de nieuwe situatie om verrassingen achteraf te voorkomen.

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen