• Oplossingen

    Altijd de controle over de trek in de schoorsteen
Stoken zonder zorgen met een rookgasventilator

Rook in uw woonkamer, witte muren worden zwart, het vuur gaat steeds uit en overlast in uw woonwijk. Voor velen zijn dit herkenbare problemen die horen bij het gebruik van een open haard of kachel. Deze problemen hebben te maken met de aanwezige trek in het schoorsteenkanaal. Een exodraft rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden. U wilt namelijk stoken zonder zorgen en genieten van uw haard.

Eenvoudig de haard aansteken

Eenvoudig de haard aansteken

Veel mensen zijn in het bezit van een open haard of kachel die ze niet of nauwelijks gebruiken, omdat het niet kunnen aansteken van de haard een ergernis vormt. Met name bij het ontsteken van het vuur, wanneer de temperatuur in het schoorsteen-kanaal nog laag is, treden de meeste problemen op. De aanwezige trek in het rookkanaal is hierbij een bepalende factor. Het aansteken van de haard is veel eenvoudiger door een geforceerde afvoer (en dus zuurstoftoevoer). Een rookgasventilator garandeert hiermee een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden.

Meer informatie

Geen rook, roet en geuren in huis

Geen rook, roet en geuren in huis

Elke open haard of kachel heeft een goede rookgasafvoer nodig. Dankzij een goede rookgasafvoer komt er geen hinderlijke en toxische houtrook in huis. Vooral woningen die zijn uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem of natuurlijk geventileerde woningen met een grote afzuigcapaciteit in de keuken, lopen een groot risico op rookterugslag. Overlast in de vorm van prikkende ogen, benauwdheid, stank en roetaanslag op muren en plafonds zijn voor veel mensen redenen om de open haard of kachel niet te gebruiken. Met een rookgasventilator behoren deze klachten tot het verleden.

Meer informatie

Optimaal rendement van de kachel

Optimaal rendement van de kachel

Het rendement van een houtkachel wordt berekend op basis van een aantal uitgangspunten, waaronder een bepaalde schoorsteentrek. De aanwezige schoorsteentrek is namelijk één van de meest essentiële factoren voor het rendement van de kachel. Met natuurlijke trek in het kanaal is het vaak niet mogelijk om het opgegeven rendement te halen. Deze schoorsteentrek is immers afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden of de vervuiling van het schoorsteenkanaal. Een rookgasventilator garandeert de gewenste schoorsteentrek en zorgt daardoor voor een optimaal rendement van uw kachel!

Meer informatie

Gezonder klimaat

Gezonder klimaat

Het stoken van hout gaat vaak gepaard met het vrijkomen van grote hoeveelheden fijnstof en kankerverwekkende PAK's (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen). Een deel van deze stoffen ontsnapt binnenshuis; het overige verdwijnt via uw schoorsteen in de buitenlucht. Vanzelfsprekend is dit ontzettend slecht voor uw gezondheid en die van de directe omgeving. Een betere trek in het schoorsteen-kanaal zorgt voor een betere verbranding en een veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Uit testen van SGS te Arnhem is gebleken dat door toepassing van een exodraft rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en PAK's met 30-50% afneemt! 

Met de nieuwe Houtstookfilter vermindert de uitstoot van fijnstof met 95%!

Meer informatie

Oplossing voor elke haard

Oplossing voor elke haard

Een rookgasventilator garandeert een optimale trek in de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het rookkanaal. Er kan worden gekozen voor een horizontaal of verticaal uitblazende ventilator. Hierdoor kunnen de rookgassen geforceerd een richting worden uitgeblazen en zijn er meer mogelijkheden wat betreft de plaats van uitmonding van het rookgaskanaal. Eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo verkleind. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen te worden gebouwd. Voor elke haard is er dus een oplossing beschikbaar.

Meer informatie

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen