• Oplossing voor elke haard

    Stoken zonder zorgen
Oplossing voor elke haard

Een rookgasventilator garandeert een optimale trek in de schoorsteen, ongeacht de plaats, afmeting of hoogte van het rookkanaal. Er kan worden gekozen voor een horizontaal of verticaal uitblazende ventilator. Hierdoor kunnen de rookgassen geforceerd een richting worden uitgeblazen en zijn er meer mogelijkheden wat betreft de plaats van uitmonding van het rookgaskanaal. De kans op eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo verkleind. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen te worden gebouwd. Voor elke haard is er dus een oplossing beschikbaar.

Eenvoudig de haard aanstekenGeen rook, roet en geuren in huisOptimaal rendement van de kachelGezonder klimaatOplossing voor elke haard


 

Voldoet uw schoorsteen?

Misschien herkent u het wel: het niet kunnen aansteken van de haard of rook en roet in de kamer, omdat de schoorsteen niet voor voldoende trek kan zorgen. Hoe komt het nu dat die schoorsteen niet voldoende trek kan bieden? Vaak heeft dit te maken met de lengte of de diameter van het rookkanaal, belendende gebouwen of bomen in de buurt van de uitmonding of bijvoorbeeld een lekkende schoorsteen. Er zijn veel gevallen bekend waar na een paar jaar die boom in de tuin zorgt voor een valwind, waardoor de schoorsteen niet meer voldoet. Het aanpassen van een bestaande situatie is vaak ondoenlijk. Het verslepen, verhogen, of het vergroten van de diameter van de schoorsteen is technisch niet altijd mogelijk en is ook kostentechnisch niet efficiënt. Een rookgasventilator biedt dan uitkomst.

 

Geen hoge schoorsteen nodig

De plaats van de uitmonding van uw schoorsteen moet aan bepaalde regels voldoen. De af te voeren rookgassen mogen op geen enkele wijze weer aangezogen worden door een opening die bedoeld is voor de ventilatie van uw woning. Dit kan in sommige situaties tot problemen leiden. Met name wanneer u een kachel of open haard wil plaatsen in een aanbouw of serre. De kans is namelijk groot dat rookgassen langs ramen of roosters op de eerste verdieping komen. Met een rookgasventilator zorgt u ervoor dat u geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen moet bouwen om dit probleem te verhelpen. Een rookgasventilator blaast de rook de lucht in, weg van uw huis en het huis van uw buren. De kans op eventuele overlast van houtrook voor de omgeving wordt zo dus ook aanzienlijk verkleind.

Geen lang rookkanaal nodig met een rookgasventilator

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen