• Houtstookfilter

    Voor houtkachels
Houtstookfilter voor houtkachels

De Houtstookfilter is ontworpen om gevaarlijke en ultrafijne fijnstof uit de rookgassen van uw houtkachel of haard te filteren.

Omschrijving

Het fijnstoffilter vermindert het aantal fijnstof met 95% (fijne en ultrafijne fijnstof) en vermindert de totale fijnstof massa met 70-75%. De metingen werden uitgevoerd volgens de Noorse norm, NS3058, die overeenkomt met de condities van de buitenlucht.
De elektrostatische fijnstoffilter wordt bovenop de schoorsteen geïnstalleerd, waar het het koudste is en maakt gebruik van een hoogspanningselektrode om de deeltjes in het rookgas op te laden, waardoor ze zich in de filter verzamelen.

Houtstookfilter voor houtkachels

  • Zeer efficiënte elektrostatische fijnstoffilter (ESP)
  • 95% vermindering van het aantal fijnstof
  • 70% vermindering van de totale fijnstof massa
  • Automatische reinigingsfunctie (zelfreinigend)
  • Geïntegreerde schoorsteenventilator

 

Met het fijnstoffilter aan vermindert het aantal fijnstof met 95%

 

Zelfreinigende functie

Het fijnstof wordt in het filter opgevangen door ze elektrostatisch op te laden en in het filter op te vangen, waarbij de zelfreinigende functie van het Houtstookfilter een deel van de fijnstof zal doen verbranden. De resterende deeltjes komen vrij in de schoorsteen om te worden verbrand, waardoor de filter niet meer met de hand hoeft gereinigd te worden.

Een reinigingsluik kan worden meegeleverd voor installatie tussen de schoorsteen en de filter, als de nationale wetgeving voorschrijft dat de schoorsteen vanaf de bovenkant toegankelijk moet zijn om schoon te vegen.

 

SCHOORSTEENVENTILATOR?

De Houtstookfilter wordt geleverd met een geïntegreerde schoorsteenventilator in het bovenste gedeelte. Een schoorsteenventilator zorgt voor een constante opwaartse druk in de schoorsteen, waardoor het makkelijker is om de kachel aan te steken en het terugstromen van rook naar de ruimte te voorkomen. Zonder deze betrouwbare mechanische trekkracht ben je overgeleverd aan de natuurlijke trekkracht
van de schoorsteen, deze kan variëren naargelang de buitentemperatuur, wind en luchtdruk.

 

Waarom zou je rookgas fijnstof verwijderen?

Rookgas fijnstof hebben een grootte van minder dan 0.1 μm, wat 1000 keer kleiner is dan een menselijk haar. Aangezien de menselijke keel alleen in staat is om deeltjes groter dan 2,5 μm op te vangen, dringen de kleinere deeltjes in de longen en de bloedvaten door, wat astma, ademhalingsproblemen en/of ontstekingen veroorzaakt en dus schadelijk is voor de gezondheid.

Het fijnstoffilter vangt en elimineert zowel grote als ultrafijne fijnstof, waardoor dus het gezondheidsrisico wordt geëlimineerd.

 

 

Download hier de brochure Houtstookfilter.

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen