• Het vuur gaat steeds uit

  Waarom we kiezen voor een rookgasventilator
John: "Waarom blijft het vuur niet branden?"

"Als het vuur eindelijk brandt, gaat het steeds uit." Voldoende zuurstof is essentieel voor vuur. Met name gebruikers van houtkachels kunnen te maken hebben met vuur dat te weinig zuurstof toegevoerd krijgt. Het was voor John reden genoeg om te zoeken naar een oplossing. "Vooral als er familie of vrienden op bezoek zijn, vind ik het leuk om de kachel aan te hebben. Maar ik was continu bezig om het vuur aan te houden. Dat vond ik erg jammer." De rookgasventilator heeft bovendien gezorgd voor minder vervuilde kachelruiten.

John: Waarom blijft het vuur niet branden?Houtkachel John

 

Gegevens

John is 48 jaar en is timmerman en is technisch zeer goed onderlegd. Hij heeft een vriendin, Ellen, 43 jaar, maar ze wonen niet samen. John nodigt graag familie en vrienden uit om lekker te eten.

 

Het probleem

 • "Het vuur gaat steeds uit"
 • "Ik ben continu bezig om het vuur aan te houden"
 • "Als ik de kachel open, brandt het vuur beter, maar komt er rook de kamer in"
 • "De kachelruiten worden steeds vies"

 

Informatie zoeken

 • Zoeken op internet
 • Informatie opvragen bij deskundigen, zoals schoorsteenvegers, ingenieurs, architecten
 • Familie en vrienden vragen om advies
 • Technische informatie opvragen bij de kachel- en haardendealer

 

Wat is belangrijk?

 • Gegarandeerde, betrouwbare oplossing
 • Goede prijs en garantie
 • Goed geïnformeerd worden
 • Maximaal rendement van de kachel

 

Beslissing

John wilde in de showroom van zijn kacheldealer graag zien hoe de ventilator er van binnen zag en hoe de regeling werkte. Het aantonen van het verbeterde rendement van de kachel heeft hem vervolgens overtuigd. Hij kocht een RSV09 rookgasventilator met een elektronische toerenregelaar inclusief temperatuursensor (type EFC18).

 


 

Andere voorbeeldsituaties

 

We krijgen de haard niet aanMartin en Hanna: "We krijgen de haard niet aan"

Het niet kunnen ontsteken van het vuur, is voor veel gebruikers van een open haard of kachel een grote ergernis. Dit gold ook voor Martin en Hanna. "Het was altijd zo'n gedoe om het vuur aan te krijgen. Er kwam bovendien altijd erg veel rook bij vrij." Martin wilde een betrouwbare, lange termijn oplossing. Op internet vond Hanna informatie over een rookgasventilator. "We waren ervan overtuigd dat we niet de enige waren met dit probleem. We zijn erg blij dat we weer kunnen genieten van onze open haard." Lees meer...

 

 

Er komt steeds ongezonde rook de kamer inFamilie Willems: "Er komt steeds ongezonde rook de kamer in"

Rookterugslag kan leiden tot vervelende klachten. Naast roetaanslag op muren en plafonds en een rookgeur in huis, kunnen er ook lichamelijke klachten optreden. Jeanette: "Onze zoon kreeg door de rook last van benauwdheid, een soort allergische reactie. Ik wilde de haard daarom niet meer gebruiken." De rookgasventilator heeft gezorgd voor een goede rookgasafvoer. Christian zag dat de betere verbranding direct leidde tot minder rook in huis. Lees meer...

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen