• Gezonder klimaat

    Stoken zonder zorgen
Gezonder klimaat

Het stoken van hout gaat vaak gepaard met het vrijkomen van grote hoeveelheden fijnstof en kankerverwekkende PAK's (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen). Een deel van deze stoffen ontsnapt binnenshuis; het overige verdwijnt via uw schoorsteen in de buitenlucht. Vanzelfsprekend is dit ontzettend slecht voor uw gezondheid en die van de directe omgeving. Een betere trek in het schoorsteenkanaal zorgt voor een betere verbranding en een veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Uit testen van SGS te Arnhem is gebleken dat door toepassing van een exodraft rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en PAK's met 30-50% afneemt!

Eenvoudig de haard aanstekenGeen rook, roet en geuren in huisOptimaal rendement van de kachelGezonder klimaatOplossing voor elke haard


 

Emissie fijnstof en PAK's getest

We hebben de uitstoot van fijnstof en PAK's bij het gebruik van een houtkachel laten testen. De testen zijn uitgevoerd door SGS, een onafhankelijk bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met inspectie, controle-, analyse- en certificeringsdiensten. Er zijn metingen gedaan in een situatie zonder rookgasventilator, uitgaande van de standaard gehanteerde schoorsteentrek die wordt gebruikt om het rendement van een kachel te bepalen: 12 Pascal (Pa). Vervolgens zijn er metingen gedaan met een exodraft rookgasventilator, ingesteld op 20 Pa.

 

Betere schoorsteentrek leidt tot een gezonder klimaat

De continue trek van 20 Pa zorgde voor een veel betere verbranding, waarbij de hoeveelheid PAK's met bijna 50% verminderde van 15730 mg/m³ naar 8035 mg/m³. De hoeveelheid fijnstof liep met bijna 30% terug van 41 mg/m³ naar 29 mg/m³. De conclusie is duidelijk: een betere trek in de schoorsteen zorgt voor een betere verbranding en dus een lagere uitstoot van schadelijke stoffen, zowel binnenshuis als buitenshuis.

 

Testresultaten

Hier ziet u de conclusies van de emissie-testen die zijn gedaan bij SGS. Bekijk hier meer testresultaten.

 

Testrapport SGS

Dealers

Zoek een dealer

Inatherm werkt samen met dealers door het hele land. Onze partners voorzien u graag van deskundig advies, prijzen en een professionele service.

zoeken naar een dealer

Waarom een rookgasventilator

Wij vertellen het u graag bekijk de voordelen